Juttatások, ösztöndíjak és önköltségi díj kedvezmények

Juttatások, ösztöndíjak és önköltségi díj kedvezmények

Utolsó frissítés: 2024 február 06.

Juttatások, ösztöndíjak és önköltségi díj kedvezmények

A MATE-n a tanulmányi ösztöndíjon és a rendszeres szociális ösztöndíjon túlmenően számos ösztöndíj közül választhat a hallgató, a gólyáknak szóló ösztöndíjtól kezdődően a tudományos diákköri ösztöndíjakon, a kiemelt tanulmányi és szociális ösztöndíjon át egészen az élsportolói ösztöndíjig. Az elérhető ösztöndíjakról bővebb információ a https://oig.uni-mate.hu honlap Diákjóléti ügyek menüpontja alatt érhető el. Kifejezetten a nappali munkarendű alapképzésre és osztatlan képzésre felvételizők részére szóló ösztöndíjunk a Gyere a MATE-re ösztöndíj, melyről bővebb információ az alábbi oldalon érhető el: https://oig.uni-mate.hu/gyere-a-mate-re-osztondij-palyazat.

Az önköltséges hallgatók az önköltségi díjra vonatkozóan részletfizetést vagy szociális helyzetük alapján a képzés 2. félévétől mérséklést kérhetnek. Bővebb információ: https://oig.uni-mate.hu/onkoltsegi-dij-kedvezmenyek.

Az az önköltséges hallgató, aki az Oktatási Hivatal által működtetett központi felvételi eljárásban gazdaságtudományok képzési területre alapképzési szakra legalább 350 ponttal kerül felvételre önköltséges képzésre, az első aktív félévében 25% önköltségi díj mérséklésben részesül. Továbbá az az önköltséges hallgató, aki az Oktatási Hivatal által működtett központi felvételi eljárásban gazdaságtudományok képzési területre alapképzési szakra nyert felvételt önköltséges képzésre és az utolsó aktív félévén a képzésben legalább 4,0 ösztöndíj-átlagot ért el és legalább 24 kreditet teljesített, a következő aktív félévében (tehát a képzés második félévétől) a képzésen 25% önköltségi díj mérséklésben részesül. Bővebb információ: https://oig.uni-mate.hu/onkoltsegi-dij-kedvezmenyek.

A kollégiumi elhelyezési lehetőségekről a https://kollegium.uni-mate.hu honlapon tájékozódhat.