Milyen a jó önéletrajz? (2. rész)

Milyen a jó önéletrajz? (2. rész)

Utolsó frissítés: 2024 március 28.

Íme még tíz tipp, amelyek segíthetnek abban, hogy legyen egy jól megírt szakmai önéletrajz a tarsolyotokban munkakeresés idejére. 

 

11. Kapcsolódás a cég értékeihez: Ha lehetséges, említsd meg, hogyan illeszkedik az önéletrajzod a cég értékeihez és kultúrájához.

12. Aktuális információk: Frissítsd az önéletrajzod rendszeresen, különösen, ha új készségeket szerzel vagy új tapasztalatokra teszel szert.

13. Célkitűzések: Sorold fel a jövőbeli céljaidat és terveidet, különösen, ha azok kapcsolódnak az adott pozícióhoz.

14. Megfelelő betűtípus és betűméret: Válassz egy könnyen olvasható betűtípust, és ügyelj arra, hogy a betűméret ne legyen túl kicsi.

15. Proaktivitás: Emeld ki azokat a helyzeteket, amikor proaktívan (önmagadtól, külső impulzus nélkül) cselekedtél vagy problémákat oldottál meg.

16. Szakmai fejlődés: Ha van olyan tanulmány vagy képzés, amit az állás kapcsán végeztél, azt is említsd meg.

17. Helyes személyes adatok: Győződj meg arról, hogy a személyes adataid, mint pl. a telefonszámod és az e-mail címed aktuálisak és helyesek.

18. Szünetek magyarázata: Ha voltak szünetek a karrieredben, próbáld megmagyarázni azokat, például családi okokkal vagy továbbtanulással.

19. Túl személyes információk: Kerüld a felesleges személyes információkat, mint például az életkor vagy családi állapot, hacsak nincs közvetlen relevanciája a munkához.

20. Tiszteletteljes nyelvezet: Használj könnyen érthető és udvarias nyelvezetet. Ne feledd, hogy az önéletrajz az első benyomás, amit a lehetséges munkáltató kap rólad.

Ezek a tippek segíthetnek egy szakmai önéletrajz megírásában.

FONTOS: Ne felejtsd el mindig személyre szabni az aktuális önéletrajzod a konkrét álláslehetőség követelményei szerint!

 

szerző: Fentor Zsuzsanna Zsanett  

fotók: pixabay.hu