Egy jó oktató tudja, hogyan lehet motiválni a hallgatókat

Egy jó oktató tudja, hogyan lehet motiválni a hallgatókat

Utolsó frissítés: 2024 május 14.

Hogyan lesz valakiből oktató, aki éppen tanulmányi ügyeit intézi a főiskolán? Mi kell ahhoz, hogy valaki jó legyen ebben a szakmában? Mi a kedvence az oktatott tantárgyai közül? Kerekesné Dr. Mayer Ágnes főiskolai docens kedvenc sorozata, zenéje és magyar városa mellett többek között a fentiekről is mesélt.

 

Ebben az évben, így kerültem a gyöngyösi campusra

2009-ben, a második lányommal otthon töltött szülési szabadság alatt beiratkoztam egy kétéves vendéglátás menedzser képzésre Gyöngyösre. Seregné Juditnál intéztem éppen egy tantárggyal kapcsolatos ügyet, amikor Dávid Lóránt tanszékvezető úr betoppant és megkérdezte: „Önnek miből van doktorija?” Amikor megtudta, hogy az élelmiszertudományok doktora vagyok, felkért, hogy oktassak a gyöngyösi főiskolán táplálkozástant és élelmiszerbiztonságot vendéglátós hallgatóknak.

Kedvenc oktatott tantárgyam

Az élelmiszerbiztonság, mert nagyon szeretem a mikrobiológiát és fontos, hogy a turizmus-vendéglátás szakos hallgatók stabil higiéniai tudással rendelkezzenek, mint ahogy az is, hogy jövőbeni munkájuk során alkalmazzák a megszerzett ismereteket.

A második kedvencem az italismeret, mert a Sör- és Szeszipari tanszéken töltöttem a felejthetetlen egyetemi, doktoranduszi és pályakezdő éveimet és az itt megszerezett tudást szívesen adom át a hallgatóknak.

Ezt tartom fontosnak az oktatásban / szerintem ilyen egy jó oktató

Egy jó oktató tudja, hogyan lehet megfelelően motiválni a hallgatókat annak érdekében, hogy elsajátítsák az általa átadni kívánt ismereteket. Ezt két dologgal érheti el: érdekesen adja át a tananyagot és megfelelően, korrektül kéri számon.


Hobbim, ez tölt fel

Kertészkedés, torna, olvasás.


Tengerpart, hegyek vagy városi kalandok?

Tengerpart.

 

Kedvenc országom

Magyarország.

 

Kedvenc magyar városom

Veresegyház.

 

Édes vagy sós (már ami a nasizást illeti)?

Édes.

 

Kávé vagy tea?

Kávé.

 

Kedvenc íróm

Leiner Laura

 

Filmek vagy sorozatok?

Született feleségek.

 

Kedvenc zenei műfajom (együttesem, énekesem)

Edda művek.

 

szöveg, fotók: Kerekesné Dr. Mayer Ágnes, Nagy Réka