A sportból és a családomból töltekezem

A sportból és a családomból töltekezem

Utolsó frissítés: 2024 május 02.

Közel 20 éve dolgozik oktatóként a gyöngyösi felsőoktatásban, 2016 óta pedig a Károly Róbert Campus főigazgatójaként egyengeti az intézmény útját. De vajon hogyan került Gyöngyösre? Melyik a kedvenc oktatott tantárgya? És milyen sorozatot néz? Oktatóink életének kulisszái mögé bepillantást nyújtó sorozatunk első cikkében többek között ezekről is mesél Dr. Bujdosó Zoltán egyetemi tanár.

 

Ebben az évben, így kerültem a gyöngyösi campusra

2005. augusztus 1-jén kezdtem meg a munkát a Károly Róbert Főiskolán. Előtte a Debreceni Egyetem Földrajzi Intézetében dolgoztam és egykori tanárom, majd kollegám, Dr. Dávid Lóránt invitálására érkeztem a Turizmus Tanszékre. Azóta is itt dolgozom. 

 

Kedvenc oktatott tantárgyam

Geográfus végzettségemnél és a földrajz iránti szeretetemnél fogva természetesen a turizmusföldrajz a kedvencem. Már csak azért is, mert talán ennél a tárgynál van lehetőség leginkább arra, hogy azok számára is érdekessé, érthetővé és remélhetőleg szerethetővé tegyük a földrajzot, akik középiskolában nem szerették annyira.

Ezt tartom fontosnak az oktatásban / szerintem ilyen egy jó oktató

Szerintem a rugalmasság és az alkalmazkodóképesség a legfontosabb az oktatásban. Ez számomra azt jelenti, hogy rugalmasan reagálunk az igényekre anélkül, hogy a szakmaiság csorbát szenvedne. A másik fontos a hallgatók partnerként történő kezelése. Nekem fontos az, hogy a végzés után jó szívvel gondoljanak ránk, kedves emlékeik legyenek az órákról, tanulmányaikról, rendezvényekről. Harmadrészt a jókedvet is kiemelném, mert anélkül az egész semmit nem ér.

Hobbim, ez tölt fel

Leginkább a sport. Szabadidőmben igyekszem futni, kerékpározni, focizni, télen pedig mindenevő vagyok (sí, snowboard, sífutás – ha van hó –, korcsolya – ha van jég). Emellett szívesen dolgozom a kertben és a szabadtéri sütés-főzés is kikapcsol. Ha mindezek a családdal együtt zajlanak, az tölt fel igazán.

Tengerpart, hegyek vagy városi kalandok?

Egyértelműen a HEGYEK!

 

Kedvenc országom

A Balkán és a Kaukázus országai.

 

Kedvenc magyar városom

Pécs.

 

Édes vagy sós (már ami a nasizást illeti)?

Sajnos édes…

 

Kávé vagy tea?

Kávé minden mennyiségben.

 

Kedvenc íróm

Nehéz kérdés, ma már időhiány miatt sajnos keveset olvasok... Karl May-t választanám.

 

Filmek vagy sorozatok?

Sorozatok, de nem olyan jellegűek, mint amilyeneket a nagytöbbség néz. Bajnokok Ligája, Európa Liga stb.

Kedvenc zenei műfajom (együttesem, énekesem)

Trash metal, Metallica, Bruce Dickinson.

 

szöveg, fotók: Dr. Bujdosó Zoltán, Nagy Réka