Hallgatóink tudományos munkájának országos sikerei

Hallgatóink tudományos munkájának országos sikerei

Utolsó frissítés: 2021 november 08.

2018.04.10-én ünnepélyesen megnyitották az az Eszterházy Károly Egyetem Gyöngyösi Károly Róbert Campusának TDK kiállítását.

Az intézmény „K" szintjén látható kiállítás több mint 50 olyan - a tudományos életben sikeres - hallgató fotóját és eredményeit mutatja be, akik a gyöngyösi intézményben szereztek diplomát és értek el kimagasló eredményeket az Országos Tudományos Diákköri Konferenciákon és különböző országos pályázatokon, versenyeken. A színvonalas kiállítás Dr. Tamus Antalné és Szabóné dr. Benedek Andrea előkészítő és szervezőmunkájának köszönhetően valósulhatott meg.

A Ká-Ró színkör előadását követően Dr. Bujdosó Zoltán rektor helyettes nyitotta meg a kiállítást. Nagyon jó és értékes közösség működik a campuson, és évtizedek óta nagy hangsúlyt kap az intézményben a tehetséggondozás – mondta a kiállítás megnyitóján a campusokért felelős rektorhelyettes.

A gyöngyösi intézményben 1971 óta folyik tudományos diákköri tevékenység, amely agrár és közgazdaságtudományi területekkel indult, de néhány éve már az informatikai tudományterület is részét képezi a spektrumnak. E három területen nyújtanak segítséget a campus oktatói a hallgatók számára, és segítik őket a tudományos előrehaladásukban. Két alkalommal is rendeztek Országos Tudományos Diákköri Konferenciát Gyöngyösön, mégpedig 1999-ben és 2003-ban.

1999-ben, XXIV. OTDK, Agrártudományi Szekció, Gyöngyös (GATE MFK)
2003-ban, XXVI. OTDK Közgazdaságtudományi Szekció, Gyöngyös (SZIE GMFK)

Az intézmény fő képzési és kutatási profiljának megfelelően elsődlegesen az Agrártudományi és a Közgazdaságtudományi Szakmai Bizottságok munkájában vesz részt és nominál hallgatókat, a kétévente megrendezésre kerülő Országos Tudományos Diákköri Konferenciákra. Intézményünk a 2011. évi OTDK-n, az ország főiskolái közül, az összesített helyezések alapján a legeredményesebb, legsikeresebb főiskola címet nyerte el.

Az intézmény két korábbi TDK és OTDK versenyeken részt vett hallgatója is megosztotta gondolatait a jelenlévőkkel. Jakab Szabolcs aki a Tarna 91 Kft. ügyvezető igazgatója, valamint Csernák József oktató, aki a mai napig konzulensként is segíti a TDK és OTDK versenyekre készülő hallgatókat, és számos első helyezést elért hallgatóval büszkélkedhet.

A kiállítás megtekinthető a Gyöngyösi Károly Róbert Camus „K" szintjén.
 

HALLGATÓINK TUDOMÁNYOS MUNKÁJÁNAK ORSZÁGOS SIKEREI
c. állandó kiállítás
Eszterházy Károly Egyetem Gyöngyösi Campusán

Letölthető dokumentumok

1. SIKERES HALLGATÓK EKEGYKRC Kiállítás

2. Sikeres hallgatói tehetséggondozás az Intézményben

3. Összesített eredmények

4. OTDK, ITDK fotók, cikkek

5. OTDK, ITDK fotók, cikkek

6. Sikeres hallgatók GYKRC

7. Sikeres hallgatók egyéni poszterek Agrartudomany

8. Sikeres hallgatók egyéni poszterek Közgazdasagtudomany

A kiállítás anyagi hátterét az Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghirdetett, "A hazai Tudományos Diákköri műhelyek és rendezvényeik támogatása" című, NTP-HHTDK-17 sz.pályázati forrás biztosította.