2022/2023 őszi ITDK eredmények

ITDK - a Gazdaság- és vidékfejlesztési szekció eredményei

Utolsó frissítés: 2023 február 13.

A MATE Károly Róbert Campusa adott otthont a 2022/2023-as őszi Intézményi Tudományos Diákköri konferencia Gazdaság- és vidékfejlesztési szekciójának.

A rendezvényt Prof. Dr. Gyuricza Csaba rektor videóüzenetben nyitotta meg. Ezt követően Dr. Pallás Edit tanszékvezető, egyetemi docens és a bírálóbizottság elnöke köszöntötte a résztvevőket.

A megmérettetés előtt Bazsik István PhD hallgató és korábbi OTDK 1. helyezett látta el jótanácsokkal a konferencia résztvevőit, majd Dr. Koncz Gábor egyetemi docens, a MATE KRC TDT elnöke ismertette a szabályokat.

A gyöngyösi campus 2022/2023-as tanév őszi félévének Intézményi Tudományos Diákköri Konferenciájára 5 hallgató adott be pályamunkát, de betegség miatt csak négyen tudtak részt venni – 3 alap- és 1 mesterképzéses.


A Gazdaság- és vidékfejlesztési Szekcióban a következő eredmény született:

1.helyezett

Velti László (kereskedelem és marketing, BA) - Az édes élet – Kvalitatív kutatások a cukorpótlók piacán

Témavezető: Dr. Domán Szilvia, egyetemi docens, MATE Agrár- és Élelmiszergazdasági Intézet, Agrárlogisztika, Kereskedelem és Marketing Tanszék

Különdíj:

Bódis Márk (vadgazda mérnöki, BSc) - Vadászebek szerepe a magyar vadászatban

Témavezető: Dr. Herczeg Béla, főiskolai tanár, MATE Vidékfejlesztés és Fenntartható Gazdaság Intézet, Vidék- és Területfejlesztési Tanszék

 

 

A helyezettek mellett a konferenciára tudományos dolgozatot készítettek és előadást tartottak:

 

  • Gerebenics Richárd (vidékfejlesztési agrármérnöki, BSc) - Város-vidék kapcsolatok vizsgálata az Edelényi járásban

Témavezető: Dr. Koncz Gábor, egyetemi docens, MATE Vidékfejlesztés és Fenntartható Gazdaság Intézet, Vidék- és Területfejlesztési Tanszék

 

  • Varga Zsolt, (vezetés és szervezés, MA) - A vezetés szerepe a sikerességben. A vezetői attitűdök és értékrend

Témavezetők: Dr. Réthy István, főiskolai tanár, MATE Agrár- és Élelmiszergazdasági Intézet, Agrármenedzsment és Vezetéstudományi Tanszék

A bírálóbizottság döntése alapján a két helyezett, Velti László és Bódi Márk képviselheti intézményünket a 2023. évi 36. Országos Tudományos Diákköri Konferencián.

 

A konferencia résztvevői a Tehetségnapi program keretein belül megszervezett Kerekasztal-beszélgetés során megismerkedhettek a campus korábbi sikeres TDK-saival is. Hajdú Dávid és Hortolányi Árpád, a MATE PhD hallgatói meséltek többek között a TDK-s élményeikről, jelenlegi céljaikról és hasznos tanácsokkal látták el a résztvevőket.

szöveg: Nagy Réka
fotók: Nagy Réka, Dr. Koncz Gábor