Szakkollégiumi hírek

Menü megjelenítése

Tartalom megjelenítő

Interkoll által minősített szakkollégium címet nyert a Deák Tibor Szakkollégium

Létrehozva: 2024 június 25.

Interkoll által minősített szakkollégium címet nyert a Deák Tibor Szakkollégium

A MATE Deák Tibor Szakkollégiuma immár második alkalommal nyerte el az Interkoll által minősített szakkollégium címet. A rangos elismerés három évre, a 2024-2027 közötti periódusra szól, mely bizonyíték arra, hogy a szakkollégium kiemelkedő teljesítményt nyújt a felsőoktatás melletti szakmai és közösségi tevékenység terén, továbbá elkötelezett a hallgatói kiválóság támogatásában. Az Interkoll minősítés megszerzése megerősíti, hogy szakkollégium a szakmai és közéleti elvárásoknak is megfelel, s tagjai valós értékű tudással és tapasztalattal gazdagodnak a szakkollégium tevékenysége által.

„A Deák Tibor Szakkollégium különösen büszke arra, hogy ezekben a kategóriákban kiemelkedően teljesített. Ez az elismerés tovább ösztönöz bennünket arra, hogy folyamatosan fejlesszük és bővítsük programjainkat, kapcsolatainkat” – hangsúlyozta Lehota Vilmos, a Szakkollégium elnöke. – „Célunk, hogy tagjaink a lehető legjobb felkészítést kapják szakmai karrierjük megkezdéséhez, továbbá, hogy a Deák Tibor Szakkollégium neve garancia legyen a kiváló egyetemi képzés melletti többlettudás megszerzésére, közösségépítésre és ezek által a sikeres jövőre. Köszönettel tartozunk mindazoknak, akik hozzájárultak a minősítés megszerzéséhez, beleértve a tagjainkat, oktatóinkat és támogató partnereinket is. Az Interkoll minősítés nemcsak elismerés, hanem felelősség is, amely arra kötelez bennünket, hogy továbbra is magas színvonalon végezzük a munkánkat és folyamatosan törekedjünk a fejlődésre és az innovációra.”

A minősítés során számos tényezőt vizsgál a függetlenül működő Interkoll, köztük a szakkollégium önkormányzatiságát, a külső szervezetekkel kialakított együttműködéseket, a közösségépítés és a társadalmi felelősségvállalás terén kifejtett tevékenységet, valamint a szakkollégiumi tagok által elért tudományos eredményeket.