Hírek

Tartalom megjelenítő

Létrehozva: 2024 május 09.

Véget ért a MATElimpia a Szent István Campuson

Május 8-án harmadik alkalommal dördült el a startpisztoly a MATE Szent István Campusán, amely a nagyszabású sportesemény kezdetét, a MATElimpia indulását jelezte. A kétnapos programsorozatra a MATE minden campusáról érkeztek hallgatók, akik 11 sportágban, 10 sporthelyszínen mérték össze tudásukat. A rendezvény kiemelt célja a sport- és közösségépítő programok biztosítása a MATE hallgatói számára.

A rendezvénysorozat megnyitóján Dr. Gyuricza Csaba, a MATE rektora, Kovács Zoltán, a Testnevelési és Sport Intézet igazgatója, valamint Gludovátz Ferenc, a MATE Egyetemi Hallgatói Önkormányzatának elnöke buzdította felszólalásával a sportolni vágyó fiatalokat. Dr. Gyuricza Csaba nyitóbeszédében kiemelte: „a MATElimpia különleges alkalmat teremt a sportolni vágyó hallgatók számára, hogy az órák utáni szellemi fáradtságon túl-, fizikailag is elfáradjanak, ezenkívül az eseménynek közösségépítő ereje is van.” 

A 3. MATElimpiára az Egyetem mind az 5 campusáról több mint 400 hallgató érkezett, akik a megnyitó ünnepség előtt már izgatottan várták a kihívásokat. A 10 sporthelyszínen olyan sportágakban próbálhatták ki magukat a lelkes vállalkozók, mint a kispályás foci, jóga, pilates, csocsó, darts, aerobik, asztalitenisz, kosárlabda, fekvenyomás, sörváltó vagy a strandröplabda.  A programot szerda este egy neves DJ is színesítette, aki a sportban elfáradt fiatalok szórakozásáról gondoskodott. 

Az idei rendezvény sikerén felbuzdulva a szervezők hagyományteremtő módon, jövőre is szeretnék megrendezni a MATElimpiát, ugyanis a két nap alatt bebizonyosodott a sport közösség-összekovácsoló ereje. A szervezők bíznak abban is, hogy évről évre egyre több diák kap majd kedvet a részvételhez. 

 

Az eredmények innen letölthetők.