Felfedező túra a tej világnapja alkalmából - Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem
Tartalom megjelenítő
Létrehozva: 2025 június 16.
Felfedező túra a tej világnapja alkalmából
Általános iskolás diákok fedezték fel a különböző zsírtartalmú tejek és sajtok ízét a MATE Kaposvári Campuson.
Különböző zsírtartalmú tejeket és sajtokat kóstolhattak meg a diákok a MATE Kaposvári Campuson, ahol a résztvevőket Dr. Áprily Szilvia, az Állattenyésztési Tudományok Intézet igazgatója köszöntötte. Vörös Péter campus-főigazgató kiemelte: az egyetem elkötelezett az egészséges életmód népszerűsítése mellett. „Agrárfókuszú felsőoktatási intézményként nagyon fontosnak tartjuk, hogy edukáljuk a fiatalokat. Kaposvár célja, hogy 2030-ra az ország egyik legegészségesebb városa legyen, ezt a törekvést az egyetem is támogatja, többek között ezekkel a programokkal.”
A Toponári Általános Iskola diákjainak Szabari Miklós tanszékvezető mutatta be, hogyan születik a tejcsoda. Az eseményen a FINO termékeit Szommer Gábor értékesítési és beszerzési igazgató iránymutatásával ízlelhették meg a tanulók. „Nagyon fontosnak tartjuk, hogy a gyerekek minél fiatalabb korban megismerjék a tejet és a különböző tejtermékeket. Számukra különösen fontos a tej, hiszen tartalmaz majdnem mindent, amire a fejlődésük során szükségük lehet: zsírokat, szénhidrátokat, fehérjéket, vitaminokat és ásványi anyagokat” - hangsúlyozta Szommer Gábor.
Csapó János professzor emeritus a Tejvarázs: az egészséges titok címmel tartott előadást, amelyből kiderült milyen szerepet tölt be a tej a fiatalok táplálkozásában.
A program nagy sikert aratott a diákok körében, akik az esemény végén szívesen kóstolták meg újra a három különböző zsírtartalmú tejet, valamint a zsírszegény és zsíros trappista sajtot.