Településépítészeti és Települési Zöldinfrastruktúra Tanszék

Utolsó frissítés: 2022 október 18.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

Híreink

Érdekel az urbanisztika?

Építész diplomád van, de szeretnél mellé egy településtervezői jogosultságot? Építőmérnöknek tanulsz, de érdeklődsz a településtervezés iránt? Tájépítésznek tanulsz, de inkább a települési szövet felé orientálódnál? Geográfus vagy, de érdekel a településtervezés?

Nálunk a helyed! 

Október 21-én MSc tájékozatót tartunk MATE Budai Campus A épület II. emeletén az A7-es teremben, ahol egy rövid ismertető után kötetlenül beszélgethetsz velünk Településmérnök mesterképzésünkről.

További részletes infókat itt találsz a képzésről: https://telepulesmernokfelveteli.wordpress.com

Bemutatkozó

Településépítészeti és Települési Zöldinfrastruktúra Tanszék

Tanszékvezető: dr. Szövényi Anna Andrea, egyetemi docens.

A Településépítészeti Tanszék a tájrendező és kertépítő mérnök képzésen a Településüzemeltető specializáció felelős tanszéke, továbbá a településmérnöki képzésben a településtudományi tárgyak és a kapcsolódó ismeretek oktatása, az ezzel összefüggő diszciplináris kutatások végzése, valamint a településmérnöki szakon az oktatásszervezési és koordinálási feladatok ellátása. 
A Településmérnök MSc képzés törzsanyagát a tervezési ismereteket nyújtó tárgyak adják. A négy szemeszter alatt ennek megfelelően elsősorban településtervezéssel, területi és regionális tervezéssel, építészeti tervezéssel foglalkozó tárgyakkal, elméleti és gyakorlati feladatokkal lehet találkozni, de a tájépítészet, környezetvédelem, infrastruktúratervezés, és települési értékvédelem is bővíti a tervezési ismereteket nyújtó tantárgyak palettáját. A szak komplexitásának megfelelően mindemellett természettudományi és társadalomtudományi, valamint az érdeklődési körödnek leginkább megfelelő választható tárgyak ismeretével is lehet gazdagodni.