Felvételizőknek

Portfólió tájékoztató

Utolsó frissítés: 2024 január 26.

Felvételi tájékoztató a mesterképzésekre jelentkezők részére 

 

Kreditelismerési eljárás

A kreditelismerési eljárás a mesterképzésre történő jelentkezéssel párhuzamosan futó eljárás, mely során az Egyetem azt vizsgálja, hogy a Jelentkező a végzettségi szintje és szakképzettsége (bemeneti szakja) alapján felvehető-e az általa megjelölt mesterképzésre? Az alábbi táblázat kitöltésével ellenőrízheti, hogy a tájépítész mérnöki, településmérnöki, illretve a tájépítészet és kertművészet mesterképzési szakra történő jelentkezés esetén a végzettsége alapján rendelkezik-e a jelentkezéshez szükséges bemeneti kredittel.

Tájépítész mérnöki mesterképzési szak kredit (letöltés)

Településmérnöki mesterképzési szak kredit (letöltés)

Tájépítészet és kertművészet mesterképzési szak kredit (letöltés)

Bővebben a kreditelismerési eljárásról

 

A portfólió elkészítésének tartalmi és formai követelményei

 

TÁJÉKOZTATÓ

a

tájépítész mérnöki, településmérnöki és a tájépítészet és kertművészet (magyar és angol nyelven)

mesterképzési szakokra jelentkezők részére

  1. Általános tájékoztatás

A felvételi vizsgához a mesterszakokra jelentkezőknek motivációs levelet és portfóliót (szakmai tevékenységét, tanulmányait, illetve egyéb munkáit) bemutató anyagot kell készíteniük.

Azon jelentkezőnek, aki több mesterképzési szakra nyújtott be felvételi jelentkezést, egy portfóliót elég elkészítenie. Az angol nyelvű tájépítészet és kertművészet mesterszakra jelentkezőknek a portfóliót angol nyelven kell elkészíteni, továbbá a felvételi motivációs beszélgetés is angol nyelven történik.

A portfóliót nem kell a https://www.felvi.hu/ oldalon a jelentkezéshez feltölteni!

  1. A portfólió tartalmi és formai követelményei

A portfolió a jelentkező munkásságát (szakirányú tanulmányait, illetve vonatkozó egyéb munkáit) bemutató válogatás, melynek célja a pályázó felkészültségének bizonyítása. A portfolió a pályázó korábban készült munkáiból összeállított bemutatkozó anyag, amely széleskörűen feltárja a jelentkező szakmai előmenetelét és bizonyítja, hogy tudását képes integrálni mesterképzési tanulmányaiba.

TARTALMA, FELÉPÍTÉSE

  • Külső borító, címlap
  • Belső címlap a személyi adatokkal
  • Fényképes szakmai önéletrajz (max. 1 oldal)
  • Motivációs levél: miért pályázik a képzésre, milyen elvárásai vannak szakmai előre haladásával kapcsolatban? Milyen készségei és kompetenciái alapján tartja magát alkalmasnak?  (max. 1 oldal)
  • Végzettségéhez köthető alkotások (tanulmányai során illetve azokon kívül készült tervezési munkák, tervpályázati pályaművek, művészi alkotások, műszaki tartalmú dokumentációk, installációk, kutatási projektek, TDK/OTDK munkák, hallgatói munkák, fotók, grafikák, tanulmányok, kiállítási anyagok, felmérések, szakmaspecifikus irodalmi alkotások, referenciák stb.) A bemutatott alkotások önálló vagy legalábbis jól beazonosítható csoportmunkák legyenek. Az egyes bemutatott munkákhoz rövid leírás szükséges.

A portfóliót digitálisan egy PDF fájlban egybefűzve kérjük elkészíteni, terjedelme maximum 20, A/3 fekvő formátumú oldal lehet.


Felvételivel kapcsolatos információk megtalálhatóak az egyetem honlapján a Felvételi menüpont alatt.

A képzésekről bővebb tájékoztatás kérhető:
Intézeti Titkárság
e-mail: tajepiteszet@uni-mate.hu
telefon: 06-1-305-7291