Hírek

Tartalom megjelenítő

Létrehozva: 2022 január 25.

Diplomaátadó ünnepélyek a Szent István Campuson

Három diplomaátadó ünnepélyre került sor a napokban a MATE Szent István Campusán. Január 19-én a tanulmányaikat a műszaki, január 20-án a gazdaság- és társadalomtudományi, január 21-én pedig az agrárképzésben végzett hallgatók vették át oklevelüket.

​​​​​​Az első ünnepélyen megjelenteket Dr. Szabó István egyetemi tanár, a MATE oktatási és nemzetközi rektorhelyettese köszöntötte, majd Dr. Szakál Zoltán egyetemi docens, a Szent István Campus oktatási főigazgató-helyettese mondott ünnepi beszédet.

Az eseményen professor emeritus cím adományozásáról szóló dokumentumot adtak át Dr. Beke János és Dr. Husti István professzoroknak.

Kiegyensúlyozott, jó teljesítményéért, kiváló szak-, illetve diplomadolgozatáért, a záróvizsgán nyújtott kimagasló eredményéért jutalomban részesült Détári Virginia Brigitta műszaki menedzser alapszakon, Kecskés Krisztina műszaki menedzser mesterszakon, Korozs Gergő és Nagy Bálint gépészmérnök alapszakon, Rátkai Márton mechatronikai mérnök alapszakon és Veres Ambrus István mezőgazdasági gépészmérnök alapszakon végzett hallgató.

A szakfelelősök képviseletében Dr. Szabó Márta egyetemi docens, a létesítménymérnök mesterszak felelőse búcsúztatta el a végzetteket.

Dr. Daróczi Miklós egyetemi docens, a Műszaki Intézet oktatási intézetigazgató-helyettese a végzettek búcsúbeszédét tartó Rátkai Márton mechatronikai mérnök zakójára tűzte fel a gépészmérnöki jelvényt, amely két, egymásba forduló fogaskerékből kialakított G betűt tartalmazva hordozza a gödöllői gépész jelentést.

*

A január 20-i diplomaátadó ünnepélyen Dr. Heltai Miklós egyetemi tanár, campusfőigazgató-helyettes és Csonka Tibor, az OTP Bank Nyrt. Vállalati igazgatóság ügyvezető igazgatója köszöntötte a végzett hallgatókat.

Kiegyensúlyozott, jó teljesítményéért, kiváló szak-, illetve diplomadolgozatáért, a záróvizsgán nyújtott kimagasló eredményéért jutalomban részesült Barkóczi Bianka Zsanett vidékfejlesztési agrármérnök alapszakon, Borbély Evelin kereskedelem és marketing alapszakon, Cseh Attila, Csötönyi Viktória és Helács Ilona Mónika agrármérnök-tanár mesterszakon, Erika Yessenia Luzón Tandazo és Murithi Hope Wamuyu vidékfejlesztési agrármérnök mesterszakon, Fábiánné Márton Ágnes és Vass Norbert vidékfejlesztési agrármérnök alapszakon, Hermann Zsolt gazdálkodási és menedzsment alapszakon, Jelenek Erika Nóra emberi erőforrások alapszakon, Natania Ferreira de Souza vadgazda mérnök alapszakon, Szabó Aliz Ilona turizmus-vendéglátás alapszakon végzett hallgató.

A szakfelelősi búcsúztatót Dr. Fogarassy Csaba egyetemi docens, az Executive MBA - diplomáciai és nemzetközi szervezetek specialista szakirányú továbbképzési szak felelőse tartotta.

A végzős évfolyamok nevében Virág-Demeter Petra agrármérnök-tanár mesterszakos hallgató olvasta fel Dr. Szőke Linda emberi erőforrás tanácsadó mesterszakos hallgató gondolatait.

Az angol nyelvű képzésen végzett hallgatók nevében Catherine John mezőgazdasági mérnök köszönt el.

*

A január 21-i diplomaátadó ünnepélyen Dr. Gyuricza Csaba egyetemi tanár, rektor, Kulik Zoltán, a Vitafort Zrt. vezérigazgatója és Dr. Urbányi Béla egyetemi tanár, campus-főigazgató köszöntötte a végzett hallgatókat.

A MATE rektora ünnepi beszédében kiemelte: agrármérnöknek lenni izgalmas kaland, a világ egyik legszebb hivatása, emellett kőkemény üzlet, amivel pénzt lehet keresni. A mezőgazdaság és az élelmiszeripar annyi kihívással néz szembe, hogy elegendő feladatot ad a most végzetteknek egész pályafutásukra. Nincs még egy olyan ágazat Magyarországon, amiben ekkora perspektíva lenne. A jó minőségű termőföld mindig itt marad, termőképességét az új generációknak kell kihasználnia és fenntartania, élelmiszer-önrendelkezéssel, az önellátás és a nemzetközi piacokon való versenyképes megjelenés feltételeinek birtokában.

Dr. Gyuricza Csaba arra is felhívta a végzettek figyelmét, hogy szinte mindegy, milyen értékteremtő munkával foglalkoznak, az a fontos, hogy jónak, a legjobbnak kell lenni. A kitartás, a szorgalom, az alázat, az áldozat meghozza a sikert, és akkor boldog emberekként élhetnek.

Az eseményen címzetes egyetemi tanár elismerést vett át Dr. Róna Tamás főrabbi, a Rabbitestület elnöke, a Magyarhoni Zsidó Imaegylet elnöke.

A Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézet Természetvédelmi és Tájgazdálkodási Tanszéke által alapított Dr. Holly László emlékdíjat a kultúrnövények génmegőrzésének területén végzett kiemelkedő munkájukért Vörös Géza és Nagy László vették át.

Az Öko-forrás Alapítvány által 2008-ban, alapított Jánossy Andor-díjban a hazai agrobiodiverzitás megőrzéséért végzett kimagasló tevékenységéért idén Dr. Gyulai Ferenc professor emeritus részesült.

Kiegyensúlyozott, jó teljesítményéért, kiváló szak-, illetve diplomadolgozatáért, a záróvizsgán nyújtott kimagasló eredményéért jutalomban részesült Ábrahám Zsófia, Bozóki Boglárka és Lengyel Máté Zsolt növényorvos mesterszakon, Ábrahám-Gál Tímea ökológiai gazdálkodási mérnök mesterszakon, Anka Zsófia és Kiss Brigitta Gyöngyi takarmányozási és takarmány-biztonsági mérnök mesterszakon, Fényes Fruzsina, Krizsán Patrik, Palásti Ádám, Peczkó Márk és Zsirai Zsolt mezőgazdasági mérnök alapszakon, Horváth József István és Tóth Attila természetvédelmi mérnök alapszakon, Nagy Zsolt természetvédelmi mérnök mesterszakon, Pócsik Zsuzsanna Krisztina környezetmérnök alapszakon, Polgár Zoltán Miklós környezet-gazdálkodási agrármérnök mesterszakon, Szabados Fanni mezőgazdasági biotechnológus mesterszakon és Zemplényi Levente Balázs vadgazda mérnök alapszakon végzett hallgató.

Intézeti különdíjban részesült Kovács Réka természetvédelmi mérnök mesterszakon és Pintér Krisztián mesterszintű vadgazdálkodási igazgatási szakmérnök szakon tanult hallgató.

Tanszéki különdíjban részesült Bógó Zsolt Bence és Illés Fanni természetvédelmi mérnök alapszakon, Budavári Noémi, Dobra Nóra, Hagymási Dóra, Horváth Mónika, Komáromi Kornél, Kun Mariann és Varga Zsófia növényorvos mesterszakon, Fónai Tamás Zsolt és Mészárosné Gazsó Diána mesterszintű vadgazdálkodási igazgatási szakmérnök szakon, Lakatos-Wahlpetz Luca és Zemplényi Levente Balázs vadgazda-mérnök alapszakon, Vigh Loránd természetvédelmi mérnök mesterszakon végzett hallgató.

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület különdíjában részesült Natania Ferreia de Souza vadgazdamérnök.

A szakfelelősi búcsúztatót Dr. Veres Anikó egyetemi docens, a mezőgazdasági biotechnológus mesterszak felelőse tartotta.

A végzős évfolyamok nevében Zelenák Dávid mezőgazdasági mérnök búcsúzott az alma matertől.