Alternatív takarmány alapanyagok haltermelési mutatókra és halhúsminőségre gyakorolt hatásának vizsgálata - Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem
Alternatív takarmány alapanyagok haltermelési mutatókra és halhúsminőségre gyakorolt hatásának vizsgálata
Szervezeti egység
Szakmai leírás
A szolgáltatás keretében a vizsgálat tárgyát képező (a Megrendelő által meghatározott) takarmány-összetevő használatával több alternatív haltakarmány receptúrát tervezünk. Ezeknek a takarmányoknak a termelési mutatókra, valamint egyes biokémiai paraméterekre gyakorolt hatását 4-10 hetes etetési kísérletek keretében vizsgáljuk több halfaj esetében (pl.: ponty, afrikai harcsa, pisztráng). A vizsgálat eredményei alapján ajánlást teszünk a Megrendelő számára az új takarmány-receptúrák alkalmazási lehetőségére vonatkozóan, meghatározva a vizsgált takarmány-összetevő optimális bekeverési arányát
Üzleti / együttműködési lehetőség leírása
"A szolgáltatást szerződés keretében végezzük el, moduláris (feladatokhoz kötődő) díjszabással. A szolgáltatás tárgyát képező eredményeket kísérleti jegyzőkönyvek és összefoglaló jelentések formájában adjuk át a Megrendelőnek.
Amennyiben a szerződés egyéb módon nem rendelkezik róla, akkor fenntartjuk a kísérlet eredményeinek szaklapokban való publikálásának jogát."