Pályázatok, ösztöndíjak

Tartalom megjelenítő

Utolsó frissítés: 2023 március 14.

Publikációs támogatás a körforgásos gazdasághoz kapcsolódó kutatásokhoz

Az Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemen 2022 márciusában alapított Körforgásos Gazdaság Elemző Központ (KGEK) a KEHOP-3.2.1-15-2021-00037 azonosítószámú projektje keretein belül egyszeri támogatás igényelhető a körforgásos gazdaság témakörébe vágó tudományos publikációk megjelentetésére.

A publikációs támogatás elnyerésének feltételei:
• A publikált kutatás témája érinti az Európai Bizottság által 2015. december 2-án elfogadott, körforgásos gazdaságra vonatkozó cselekvési terv (amelynek középpontjában a karbonsemleges, erőforráshatékony és versenyképes gazdaság megteremtése áll) valamely témakörét.
• A publikáció témamegfelelése a KGEK szakmai döntése alapján kerül megállapításra, amit a szerzők az intézetük körforgási referensének eljuttatott rövid összefoglaló alapján tudnak elfogadtatni. Az egyes intézetek referensei: https://korforgas.uni-mate.hu/kehop-3.2.1-15-2021-000371​​​​​​​
• A kedvezményezettek vállalják, hogy a kutatás címe és rövid összefoglalója megjelenik a MATE KGEK honlapján.
• A támogatás egy összegben kerül átutalásra a sikeres megjelenés igazolását követően.
• A támogatás a teljes támogatási keret kimerüléséig igényelhető, legkésőbb 2023. október 31-ig.
• A kedvezményezettek vállalják, hogy a támogató pályázat címe megjelenik a köszönetnyilvánításban, az alábbiak szerint:

  • The research was supported by the project ‘Preparation for the transition to circular economy in the case of agricultural and green waste’ of Environment and Energy Efficiency Operational Programme grant scheme of Ministry of Technology and Industry Hungary under grant no.: KEHOP-3.2.1-15-2021-00037.
  • A kutatás a Technológiai és Ipari Minisztérium „A körforgásos gazdaságra történő átállás előkészítési feladatai a mezőgazdasági és zöldhulladékok esetében” című, KEHOP-3.2.1-15-2021-00037 azonosítószámú Környezet és Energiahatékonysági Operatív Program támogatásával valósult meg.
  • *Amennyiben a KGEK a projekt témája alapján úgy dönt, hogy az adott kutatás  egy – a KGEK hatáskörébe tartozó – másik pályázatba jobban illik, akkor az ahhoz tartozó köszönetnyilvánítás feltüntetése szükséges, melyet a KGEK szükség esetén elküld a referens részére.

Támogatási összegek:
Az alábbi összegek a sikeres megjelenést követően egy összegű juttatást jelentenek publikációnként:
• Publikáció megjelentetése Q1-es folyóiratban: 280 000 Ft
• Publikáció megjelentetése Q2-es folyóiratban: 220 000 Ft
• Publikáció megjelentetése, egyéb minősítésű, impakt faktoros tudományos szakfolyóiratban: 200 000 Ft
• Publikáció egyéb formában (pl. konferenciaelőadás, poszter, egyéb folyóirat megjelenés): 70 000 Ft

 

Gyakran ismételt kérdések

Hogyan kell benyújtani a pályázatot és ki végzi a bírálatot?

Az alább letölthető pályázati lapon kell benyújtani a pályázatot. A bírálatot az Elemző Központ végzi el, várhatóan kb. 5 munkanapos határidővel.

​​​​​​​A publikációs támogatás több szerző esetén hogyan oszlik meg?

Mivel a támogatási összegek a kutatások becsült mennyiségére lettek kiszámolva, több szerző esetén a KGEK mindig csak egy kedvezményezettel, a pályázatot benyújtó első szerzővel szerződik és neki utalja a támogatást. A további szerzővel való esetleges részesedés a pályázó első szerző feladata és felelőssége, ebbe a KGEK-nak nincs beleszólása.

​​​​​​​Benyújtható-e a pályázat, ha a kutatást más ösztöndíjprogram (pl. ÚNKP, Bolyai+) is támogatja?

​​​​​​​Igen, ez nem jelent összeférhetetlenséget.

Mikortól jár a publikációs támogatás?

Ismerve ennek a folyamatnak a hosszas menetét, az elfogadott kéziratról szóló igazoló e-mail alapján jogosultnak tekintjük a pályázót a támogatásra, tehát nem elegendő a beküldés, de nem kell megvárni a megjelenést sem.

Külföldiek számára is van lehetőség a pályázat benyújtására?

​​​​​​​Igen.​​​​​​​

Benyújtás határideje: