Szakkollégiumi hírek

Menü megjelenítése

Tartalom megjelenítő

A Hungrana Zrt.-nél jártak tanulmányi kiránduláson a Dimény Imre Növénytermesztési szakkollégium hallgatói

Létrehozva: 2024 június 03.

A Hungrana Zrt.-nél jártak tanulmányi kiránduláson a Dimény Imre Növénytermesztési szakkollégium hallgatói


 

A tavaszi programsorozatunk utolsó eseménye egy szakmai kirándulás volt Szabadegyházán a Hungrana Zrt. telephelyén, ahol bemutatták Európa egyik legnagyobb és legjelentősebb kukoricafeldolgozó üzemét, amely közel 100 hektáros területen helyezkedik el. 

A gyárlátogatásra 2024. május 17-én került megrendezésre. A látogatás ideje alatt munkavédelmi sisakot, védőszemüveget és köpenyt kellett viselnünk.

Bevezetésként egy rövid, de annál tartalmasabb előadást hallgathattunk meg a cég történetéről, illetve a termékeik előállításáról. Ezt követően egy fejlesztőmérnök kíséretében körbejártuk az üzem területét. A szemle során a szakmai vezetőnk részletesen bemutatta és elmagyarázta, hogyan is készülnek a cég által forgalmazott legfontosabb termékek, a keményítő és az izocukor. A szakmai program zárásaként a cég megvendégelt minket szendvicsekkel és egyéb finomságokkal. 

Összességében nagyon érdekes program volt, hiszen egy olyan új szemszögből ismerhettük meg a kukorica feldolgozásának folyamatát, amely nagyban hozzájárul egyetemi tanulmányaink szakmai kiegészítéséhez.

Borsos Richárd 
Pénzügyi és Pályázati referens