Köszöntő

Köszöntő

Utolsó frissítés: 2023 február 15.

Tisztelt Hallgatók, Érdeklődők!
​​​​​​​

A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem megalapítása, 2021. február 1. óta Európa egyik legnagyobb agrárfókuszú, multidiszciplináris képzési és kutatási intézményeként működik. Célunk, hogy világszínvonalú képzéssel segítsük biztos megélhetéshez és inspiráló karrierhez azokat az egyetemünkön diplomát szerző fiatalokat, akik a nagy múltú és kiváló adottságokkal rendelkező magyar mezőgazdaság és élelmiszeripar fejlesztésében vállalnak vezető szerepet.

Egyetemünk az elmúlt években az ágazat szellemi, szakpolitikai és innovációs központjává vált, amely nagyobb mozgásteret kínál a képzések, a gazdálkodás és a szervezet modernizálásához, fejlesztéséhez. A kutatói és egyetemi szféra szorosabb kapcsolata révén még több kutatási-fejlesztési eredmény születhet az agrárium területén.

Munkánkban a legsikeresebb európai egyetemek példáira építünk, a tradíciókat a modern kor megoldásaival ötvözzük. Intézményünk infrastruktúrájának gerincét a nagy múltú képzési helyeink adják. Campusaink szakavatott oktatói gárdával és egyedülálló zöld környezettel várják a hallgatókat Budapesten, Gödöllőn, Gyöngyösön, Kaposváron, Keszthelyen és Szarvason.

Egyetemünk folyamatosan megújuló képzésekkel és jelentős beruházásokkal kíván még erősebb szálakkal csatlakozni a felsőoktatás nemzetközi vérkeringéséhez. Szándékunk, hogy hallgatóink intézményünkben olyan komplex tudást szerezzenek, amellyel bárhol megállhatják helyüket a világon. A teljes hazai agrárképzés megújulásával és a nemzetközi kapcsolatok erősítésével pedig hosszú távú célunk, hogy a világ harminc legjobb agráregyeteme közé kerüljön a miénk.

 

Dr. Gyuricza Csaba
rektor