Mentálhigiénés tanácsadás

Mentálhigiénés tanácsadás

Utolsó frissítés: 2022 október 27.

Ezúton szeretnénk tájékoztatni hallgatóinkat, hogy új hallgatói szolgáltatásként elérhető Egyetemünkön a mentálhigiénés tanácsadás!

Fiatal felnőttként, az egyetemi éveink során sokszor találkozunk kihívásokkal, nehézségekkel, amelyek a mindennapi életünkkel és a tanulmányainkkal is összefüggésben vannak. Ezek a problémák vezethetnek elakadásokhoz, bizonytalansághoz, amiből érezhetjük úgy, hogy nehezen találjuk a kiutat. Ilyenkor egy szakember vezetése mellett olyan más megoldásokat, új nézőpontokat fedezhetünk fel, amelyek segítségünkre lehetnek az egyensúlyunk visszaállításában.

Milyen problémák megoldásában kérhetem a szakember segítségét a mentálhigiénés tanácsadáson?

Olyan típusú pszichés problémák esetében, amelyek az egyetemi élettel kapcsolatosak, a tanulmányok folytatását, sikeres elvégzését akadályozhatják, úgy mint: stressz és szorongás nehézségei, kapcsolati és párkapcsolati problémák, nehézségek a szülőkkel – leválás, veszteségekből eredő problémák – útkeresés, döntés-elbizonytalanodás kérdései, tanulási nehézségek, beilleszkedési problémák.


​​​​​​​

Hol és mikor vehetek részt mentálhigiénés tanácsadáson?

Személyesen minden szerdán a gödöllői Szent István Campuson, a kollégium D épületében, a D020 szobában (belépés az F portán). Időpont-egyeztetés online formában lehetséges.

A Budai Campuson a K épület, II. emeletén, a Főigazgatóságon, személyesen minden hétfőn.

Hogyan tudok bejelentkezni? Bejelentkezés és időpont-egyeztetés a matiny.emese@uni-mate.hu e-mail címen lehetséges, Matiny Emese pszichológusnál.

FONTOS! A hallgatói tanácsadáson nem áll módunkban diagnózist és a beutalót kiállítani, mivel az nem minősül sem egészségügyi szolgáltatásnak, sem pszichoterápiás ülésnek.