Hírek

Tartalom megjelenítő

Létrehozva: 2022 március 07.

Kitüntetések a gazdakongresszuson

Gazdakongresszust szervezett a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara március 5-én, Budapesten. Az eseményen adták át a 2020-ban és 2021-ben megítélt, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara által alapított Darányi Ignác-, illetve Károlyi Sándor-díjakat, amire eddig a járvány miatt nem került sor.

A Darányi Ignác-díjat három évente egy személynek, a Károlyi Sándor-díjat évente három személynek ítélik oda az agrárium, a mezőgazdaság, az élelmiszeripar vagy a vidékfejlesztés területén végzett kimagasló tevékenységért.

Károlyi Sándor-díjban részesült Dr. Birkás Márta, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem egyetemi tanára. Tudományos munkássága középpontjában a talajminőség javítása, valamint a talaj káros hatásokkal szembeni védelme áll. Módszereit napjainkra több millió hektáron vezették be hazánkban, eredményeit nemzetközi szinten elismerik.

Károlyi Sándor-díjat vehetett át Dr. Nagy István agrárminiszter, aki a magyar gazdákat, a magyar vidéket, valamint az élelmiszeripar szereplőit a gazdatársadalommal és az azt képviselő szervezetekkel folyamatosan együttműködve, elhivatottan szolgálja, fáradhatatlanul segíti, támogatja. Tevékenységét 2014-2018 között a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkáraként, illetve 2018-tól agrárminiszterként végzi. Dr. Nagy István a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemért Alapítvány Kuratóriumának tagja.

Károlyi Sándor-díjban részesült még dr. Balogh Zoltán, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Komárom-Esztergom megyei szervezetének elnöke, dr. Jávor András egyetemi tanár, a Debreceni Egyetem professzora, rektori főtanácsadója, Keresztes János, a Zala Völgye Gazdakör elnöke és dr. Mikó Zoltán, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Választottbíróságának elnöke.

Posztumusz Darányi Ignác-díjat kapott Kispál Ferenc, aki a Magosz alelnöke és a NAK Csongrád megyei elnöke volt.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu