Pályázatok, ösztöndíjak

Tartalom megjelenítő

Utolsó frissítés: 2023 szeptember 16.

Élsportolói Ösztöndíj

A támogatás célja
A sportolói kettős életpálya modell kialakításának támogatására ösztöndíj pályázható az alábbiakban megfogalmazott értékek megvalósítása és a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (továbbiakban MATE) hírnevének növelése érdekében végzett tevékenység esetén.

A MATE hallgatói közül élsportolónak tekintjük, csapatsportágak esetén, a nemzeti bajnokság első osztályában (pl. NB I, Extra Liga, OB I stb.) szereplő csapatok tagjait, az egyéni olimpiai és paralimpiai sportágak esetén a felnőtt, illetve korosztályos országos bajnokságban 1-3. helyezést elért sportolókat, továbbá a válogatott sportolókat, a nem olimpiai sportágak esetén Világbajnokságon, Európa-bajnokságon 1-6. helyezést elért sportolókat. Célunk ezen versenyzőink sportolói karrierjének, tanulmányainak, valamint a civil életre történő felkészülésének összehangolása, segítése.

Pályázók köre
A pályázati felhívás az Egyetem (beleértve a külhoni képzéseket is) azon hallgatói jogviszonnyal rendelkező hallgatóinak, illetve az Egyetem doktori képzésein tanulmányokat folytató állami ösztöndíjas doktoranduszainak szól, akik a tanulmányi követelmények teljesítése mellett élsportolói sporttevékenységet végeznek, és ezzel nagymértékben hozzájárulnak a sportélet sikereihez, fejlődéséhez és az Egyetem jó hírnevének növeléséhez.

Az ösztöndíj egy tanulmányi félévre (5 hónapra) folyósított pénzbeli juttatás.

Benyújtás határideje: