Hírek

Tartalom megjelenítő

Létrehozva: 2024 április 27.

A MATE hallgatói nyerték a CLAAS mérnökversenyét

A CLAAS, a világ egyik vezető mezőgazdasági gépgyártó vállalata az idei esztendőben is meghirdette a UniTech Mérnökversenyt mérnökhallgatói csapatoknak, hogy különleges kihívásokkal találkozzanak. A verseny célja, hogy a hallgatók gyakorlati tapasztalatokat szerezzenek, miközben megismerkednek a CLAAS mezőgépészeti világával.

A UniTech Mérnökverseny döntője a CLAAS Hungária Kft. törökszentmiklósi telephelyén zajlott, melynek keretében a döntőben 6 csapat mérhette össze tudását, képességeit a különböző versenyszámokban. Az első versenyszámban az elkészített gépekkel szlalom- és gyorsasági pályán kellett bizonyítani a vezetési képességet. Ezután a betakarítási feladat következett, ahol fakockákat és teniszlabdákat kellett felszedni, szétválasztani és külön-külön összegyűjteni. Végül a gép tartóssági tesztjére került sor egy akadályokkal teli körpályán, amelyen végig kellett haladniuk a résztvevőknek anélkül, hogy az alkatrészek elvesznének vagy megsérülnek.

A mérnökversenyt a MATE CLAAS QUATTROplus csapata nyerte. Díjuk egy gyárlátogatás Németországban, a CLAAS legmodernebb kombájngyárában, valamint szakmai programokon való részvétel.

További díjazottak:

2. helyezett Észkombájnok - Nyíregyházi Egyetem
3. helyezett Acéljobbágyok - Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem
4. helyezett Pelikán - Szegedi Tudományegyetem
5. helyezett Kapanyél - Debreceni Egyetem
6. helyezett GMT RacingTechnology - Debreceni Egyetem

Gratulálunk hallgatóinknak és minden résztvevőnek!