Mőcsényi díjas dr. Csemez Attila

Mőcsényi díjas dr Csemez Attila

Utolsó frissítés: 2022 március 21.

Március 15. alkalmából Állami kitüntetést vehetett át a Tájépítészeti, Településtervezési és Díszkertészeti Intézet emeritusz professzora

A nemzeti ünnep, március 15. alkalmából Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter Magyar Érdemrendeket, illetve állami művészeti díjakat adott át március 12-én a Várkert Bazárban. Magyarország Kormánya Csemeze Attilát, Intézetünk emeritusz professzorát Mőcsényi Mihály-díjjal tüntette ki.

A Mőcsényi Mihály-díjat Magyarország kormánya 2019 februárjában, Mőcsényi Mihály (1919-2017) Kossuth- és Széchenyi díjas professzor születésének 100. évfordulóján alapított. A díj a több tudományterületen is képzett iskolateremtő és fejlesztő tájépítész egyetemi tanár, rektor, professor emeritus, az önálló Tájépítészeti Kar életre hívója és első dékánja előtt tiszteleg. A Mőcsényi Mihály-díj évente egy tájépítész részére adományozható, aki legalább tizenöt éves kimagasló egyéni tájépítészeti alkotó, oktató tevékenységről tesz tanúbizonyságot. 

A tájépítészeti oktatás és tervezés érdekében végzett több évtizedes, kiemelkedő munkájáért, közéleti és közösségszervező, valamint szemléletformáló tevékenysége elismeréseként dr. Csemez Attilának, a Tájtervezési és Területrendezési tanszék emeritusz professzorának Magyarország Kormánya „Mőcsényi Mihály-díjat” adományozott.