Aktuális TDK információk

TDK Aktualitások

Utolsó frissítés: 2024 január 11.

Köszöntő

Sok szeretettel köszöntjük mindazokat, akiket érdekel a MATE Növénytermesztési-tudományok Intézet tudományos diákköri tevékenysége. A tudományos diákköri mozgalom – ami a tehetséggondozás sajátos formája a felsőoktatásban - már 70 éve működik Magyarországon, a munkában egyetemünk és azon belül intézetünk is aktívan részt vesz. A tudományos műhelymunka egy kiváló lehetőség azon egyetemi hallgatók számára, akik készek részt venni az egyetemi oktatókkal közös kutatómunkában, ami fontos része lehet karrierjüknek. Arra szeretnénk ösztönözni hallgatóinkat, hogy kapcsolódjanak be az intézetben folyó kutatásokba, ehhez keressék a kapcsolatot a potenciális témavezetőkkel. 

Az NTTI Tudományos Diákköri Tanácsa 

Aktuális

Az idei egytemi Tudományos Diákköri Konferenciát 2023.11.22-én rendezik meg számos helyszínen. A Szent István Campuson a Növénytermesztési szekció a MATE SZIC Főépület Győrffy Béla terem (Főépület-2073) helyszínen lesz megtartva 10:00 órától. A szekció programja elérhető az alábbi linken:
Növénytermeztési szekció programja

Korábban történt

Egyetemünk kaposvári campusa rendezi idén a 36. OTDK Agrárátudományi Szekcióját. A szekció programját, a szekcióban megrendezésre kerülő tagozatokat az alábbi linken lehet megtalálni: https://uni-mate.hu/otdk2023agrar 

2022. november 23-án rendezte meg egyetemünk az őszi TDK konferenciát (https://uni-mate.hu/tudomanyos-diakkor), melynek több szekciójában is indultak hallgatóink, elsősorban a Növénytudomány és Biotechnológia Szekció, a Környezettudományi szekció (Gödöllő), a Növényvédelem és Növénytermesztés szekció (Keszthely) és a Növénytermesztési és Növénytudományi szekció munkájában (Kaposvár). Gratulálunk a résztvevőknek! 

2022. október 26-án tartottuk meg az NTTI Tehetség Nap-ot. A rendezvény keretében bemutatkoztak intézetünk különböző részei az egyetem campusairól az ott zajló TDK műhelymunkát állítva a középpontba.  Bővebben: NTTI Tehetség nap összefoglalója