Tessedik Sámuel Könyvtár

Tessedik Sámuel Könyvtár - leírás

Utolsó frissítés: 2024 január 09.

A szarvasi képzési helyen elérhető Tessedik Sámuel Könyvtár biztosítja a város és a régió agrár-szakirodalmi ellátását. A 40.000 kötetes állománynak 90%-a szabadpolcos rendszerben kereshető. A könyvtár tágas olvasóteremmel és folyóirat-olvasóval várja a mezőgazdaság, vízgazdálkodás és a környezetgazdálkodás iránt érdeklődőket. A szakkönyvek mellett a könyvtár rendelkezik audiovizuális, szépirodalmi gyűjteménnyel is, valamint a karon végzett hallgatók diplomamunkáit is gyűjti.

 

Nyitvatartás:

Kedd: 8.00-14.00
Szerda: 8.00 - 14.00
Csütörtök: 12.00 - 17.00

Online katalógus:
​​​​​​​
​​​​​​​http://opac3.szarvas.uni-mate.hu/
​​​​​​​
​​​​​​​

Elérhetőségek:
Cím: 5540 Szarvas, Szabadság út 1-3.
E-mail: konyvtar.szarvas@uni-mate.hu
​​​​​​​

Tessedik Sámuel Könyvtár - szolgáltatások

 

Információk a könyvtári szolgáltatásokról


​​​​​​​A könyvtár nyitvatartási idejében lehetőség van a beiratkozásra, könyvek és folyóiratok helyben használatára, valamint a beiratkozott olvasók számára a könyvek kölcsönzése és könyvtárközi kölcsönzés igénybevétele is lehetséges.
A szakdolgozatok és TDK dolgozatok kizárólag helyben olvashatók.
Fénymásolásra, szkennelésre, nyomtatásra nincs lehetőség a könyvtárban.

Böngészés, keresés a könyvtár katalógusában

A könyvtár online katalógusában bárkinek lehetősége van "Egyszerű" vagy "Összetett" keresésre, böngészésre, belépés után pedig a saját kölcsönzések megtekintésére, hosszabbítására.

Emlékeztető üzenet küldése
A kölcsönzött könyvek határidejének lejárta előtt 2 naptári nappal emlékeztető üzenet kerül kiküldésre a könyvtári rendszerből.

Késedelmi figyelmeztetés küldése a lejárt határidejű dokumentumokról
Ha a kölcsönzött dokumentumok határideje lejárt, a könyvtári rendszer késedelmi figyelmeztetést küld az olvasónak a lejárati dátumot követő 2., 5. és 10. munkanapon a regisztrációkor megadott e-mail címre.

Hosszabbítási lehetőség az online katalóguson keresztül:
Olvasói belépést követően (jobb felső sarok):
vonalkód: olvasójegy száma
jelszó: születési dátum utolsó 6 számjegye (megváltoztatható). Ha elfelejtette, az Elfelejtette jelszavát opció segítségével újat állíthat be.
Sikeres bejelentkezés után a Saját könyvtár – Kölcsönzések menüpont.
Az online katalógusban a határidő lejárta előtt lehet hosszabbítani. A már lejért határidejű dokumentumok hosszabbítását kérje a megadott e-mail címen.