Szent István Archívum

Menü megjelenítése

Szent István Archívum

Utolsó frissítés: 2024 április 09.

A Szent István Archívum a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem jogelőd intézménye, a Szent István Egyetem repozitóriuma, amely elektronikus formában tárolja és hozzáférhetővé teszi a jogelőd Egyetem oktatási és kutatási tevékenysége során keletkezett és megőrzendő dokumentumokat, valamint tartalmazza a Könyvtár digitalizálási programjai során létrejött tartalmakat. A Szent István Archívum gyarapítása 2021-ben lezárult, a repozitórium gyűjteményei azonban továbbra is elérhetők.

A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Egyetemi Könyvtár és Levéltár Igazgatósága új egyetemi repozitórium kialakításába kezdett, amelyről bővebb információkat az alábbi oldalon olvashatnak: https://lib.uni-mate.hu/mater


Az archívumon belül elérhető gyűjtemények

PhD
https://phd.szie.lib.uni-mate.hu
A gyűjtemény a jogelőd Szent István Egyetem doktori iskoláiban, doktori fokozatszerzés céljából elkészült PhD dolgozatokat, valamint azok magyar, illetve idegen nyelvű téziseit tartalmazza, teljes szöveggel.

E-kiadványok
https://fulltext.szie.lib.uni-mate.hu
A jogelőd Szent István Egyetemmel hallgatói, illetve oktatói, kutatói jogviszonyban álló személyeknek a jogviszony időtartama alatt, az Egyetemen végzett tudományos tevékenységük kimeneteként előálló publikációk, közlemények, kiadványok teljes szövegű gyűjteménye.

Régi ritka könyvek és folyóiratok
https://rrkonyvek.szie.lib.uni-mate.hu
A gyűjtemény a Könyvtár történeti értékű, régi dokumentumainak digitalizált változatát teszi elérhetővé.