Szent István Archívum

Navigációs menü

Szent István Archívum

Utolsó frissítés: 2022 június 07.

A Szent István Archívum a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem jogelőd intézménye, a Szent István Egyetem repozitóriuma, amely elektronikus formában tárolja és hozzáférhetővé teszi a jogelőd Egyetem oktatási és kutatási tevékenysége során keletkezett és megőrzendő dokumentumokat, valamint tartalmazza a Könyvtár digitalizálási programjai során létrejött tartalmakat.

A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem 2021. február 1-jei megalakulását követően az Egyetemi Könyvtár és Levéltár Igazgatóság új egyetemi repozitórium kialakításába kezdett. Ennek következtében a Szent István Archívum gyarapítása lezárult, a repozitórium gyűjteményei azonban továbbra is elérhetők.

Az archívumon belül elérhető gyűjtemények

PhD
http://phd.szie.hu

A gyűjtemény a jogelőd Szent István Egyetem doktori iskoláiban, doktori fokozatszerzés céljából elkészült PhD dolgozatokat, valamint azok magyar, illetve idegen nyelvű téziseit tartalmazza, teljes szöveggel.

E-kiadványok
http://fulltext.szie.hu

A jogelőd Szent István Egyetemmel hallgatói, illetve oktatói, kutatói jogviszonyban álló személyeknek a jogviszony időtartama alatt, az Egyetemen végzett tudományos tevékenységük kimeneteként előálló publikációk, közlemények, kiadványok teljes szövegű gyűjteménye.

Régi ritka könyvek és folyóiratok
http://rrkonyvek.szie.hu
​​​​​​​
A gyűjtemény a Könyvtár történeti értékű, régi dokumentumainak digitalizált változatát teszi elérhetővé.