E-tananyagok

E-tananyagok

Utolsó frissítés: 2022 augusztus 05.

A Campus Könyvtár online elérhető oktatási segédletekkel (tutoriálokkal, e-guide-okkal) igyekszik segíteni a tanulást, az önálló információszerzést.

Tutoriálok, E-guide

Az eGuide és a videotutoriál egy elektronikus idegenvezető, amely új megoldás azon olvasóink részére, akik önállóan szeretnék megismerni a könyvtárunk által biztosított információforrásokat és az eredményes információkereső technikákat. A könyvtári felhasználóképzésben résztvevők számára is fontos lehet ez az animációs gyűjtemény, mint a gyakorlati órákon bemutatott anyag ismétlése és összegzése.
Az egyes kisfilmek olyan témákkal foglalkoznak, mint a Campus Könyvtár katalógusa és annak szolgáltatásai, a böngészés és keresés különböző fajtái, a magyar szakkönyvtári gyűjtemények és adatbázisok, a külföldi szakadatbázisok és használatuk a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Kaposvári Campus területén. A filmek megtekinthetők a felkínált sorrendben, de egymástól függetlenül is, mint önálló, teljes értékű, külön témákkal foglalkozó részek. A hangos filmek rövid tartalmukkal és felirataikkal hatékony eszközként használhatók az önálló tanuláshoz és a szakirodalmi források megismeréséhez.

E-learning-anyagok

A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Kaposvári Campus saját elektronikus oktatási rendszere, az E-learning Portál az egyetem hallgatói számára elérhetővé teszi az oktatók által feltöltött tananyagokat, teszteket, vizsgákat és egyéb segédanyagokat. Egyetemünk Moodle rendszere kommunikációs csatornaként is szolgál az oktatók és a hallgatók között. A rendszerrel kapcsolatos támogatói feladatokat a Campus Könyvtár keretein belül az E-learning Központ látja el.