Budai Arborétum

Megközelítés

Utolsó frissítés: 2023 május 16.

Megközelítés

 

Az arborétum megközelítése

Arborétumunk Budapest XI. kerületében, a főváros frekventált területén fekszik, gyalogosan 5 perces sétával elérhető a Móricz Zsigmond körtérről.

Címünk: 1118 Budapest, Villányi út 29-43.

Az Alsó Kert főbejárata a Villányi úti nagykapunál található, a (hétköznapokon látogatható) Felső Kert bejárata a Ménesi út 44. szám alatt nyílik.


 

Megközelítés tömegközlekedéssel

A Bécsi út - Savoya park útvonalon közlekedő 17-es villamos Tas vezér utcai megállójától az arborétum bejárata fél perces sétával érhető el.

A Móricz Zsigmond körtér - Hűvösvölgy útvonalon közlekedő 61-es villamos Tas vezér utcai megállójától az arborétum fél perces sétával érhető el.

A Móricz Zsigmond körtér (Villányi út) - Sánc utca útvonalon közlekedő 27-es autóbusz Szüret utcai megállójától az Alsó Kert Villányi úti bejárata, Ménesi úti megállójától a Felső Kert bejáratai érhetők el könnyedén.

Megközelítés gépkocsival

Gépkocsis útvonaltervezéshez javasoljuk a világhálón elérhető tervezők valamelyikét (pl. EZT), Budapest XI., Villányi út 29. úti céllal.

Parkolni az egyetem mellett a Villányi úton parkolási díj ellenében lehet, ahogy a környező mellékutcák többségében, a Ménesi úton és a Villányi út Szüret utcától a Móricz Zsigmond körtéig tartó szakaszán is parkolási díjat kell fizetni.

A parkolóhelyek sajnos gyakran foglaltak, így javasoljuk, ha teheti, inkább tömegközlekedéssel érkezzen.

A Campuson belül az arborétum látogatóinak sajnos nem tudunk parkolóhelyet biztosítani.

Térkép