Gabona és Iparinövény Technológia Tanszék

Menü megjelenítése

Szolgáltatások, berendezések 


Tanszéki szolgáltatások külső cégeknek: 
  • Gabonaminták MSZ szerinti vizsgálatai 
  • Liszt- és egyéb őrleményminták MSZ szerinti vizsgálatai, minősítés 
  • Farinográfos és laborográfos vizsgálatok 
  • Tésztafélék MSZ szerinti vizsgálatai 
  • Olajok és zsiradékok MSZ szerinti vizsgálatai 
  • Zsiradékok kristályosodási és olvadási tulajdonságainak mérése (NMR) 
  • Élelmiszerek reológiai vizsgálatai (állományvizsgálat, viszkozimetria) 
  • Zsiradékok, zsiradéktartalmú élelmiszerek avasodási jellemzőinek meghatározása (Rancimat módszerrel) 
  • Élelmiszerek gyorsított tárolási kísérletei 
  • Gabonafélék és készítményeik enzimológiai vizsgálatai 
  • Termékfejlesztési, - minőségmegőrzési , technológiai szaktanácsadás
 
Virtuális séta a tanszéki laboratóriumokban:
Laboratóriumok, műszerek és mérési lehetőségek: 
  • Labormalom Labor Mim 
  • Labormalom Fritsch 
  • Sikérmosó Glutomatic 
  • Sikércentrifuga 
  • Esésszám vizsgáló 
  • Valorigráf Labor MIM 
  • Farinográf Brabender 
  • Do-corder Brabender 
  • Dagasztó 
  • Kemence 
  • Tésztaszárító 
  • Margarinkristályosító ARMFIELD 
  • Netzsch DSC  berendezés 
  • Átészterező berendezés 
  • Porlasztvaszárító ARMFIELD 
  • Fluidágyas szárító 
  • Spektrofotometer 
  • IKA Magic Lab kolloidmalom