Gabona és Iparinövény Technológia Tanszék - Szolgáltatások, berendezések - Élelmiszertudományi és Technológiai Intézet
Gabona és Iparinövény Technológia Tanszék
Szolgáltatások, berendezések
Tanszéki szolgáltatások külső cégeknek:
- Gabonaminták MSZ szerinti vizsgálatai
- Liszt- és egyéb őrleményminták MSZ szerinti vizsgálatai, minősítés
- Farinográfos és laborográfos vizsgálatok
- Tésztafélék MSZ szerinti vizsgálatai
- Olajok és zsiradékok MSZ szerinti vizsgálatai
- Zsiradékok kristályosodási és olvadási tulajdonságainak mérése (NMR)
- Élelmiszerek reológiai vizsgálatai (állományvizsgálat, viszkozimetria)
- Zsiradékok, zsiradéktartalmú élelmiszerek avasodási jellemzőinek meghatározása (Rancimat módszerrel)
- Élelmiszerek gyorsított tárolási kísérletei
- Gabonafélék és készítményeik enzimológiai vizsgálatai
- Termékfejlesztési, - minőségmegőrzési , technológiai szaktanácsadás
Virtuális séta a tanszéki laboratóriumokban:
- Édes- és zsiradékipari technológiai labor
- Sütőipari technológiai labor
- Malom- és tésztaipari laborok
Laboratóriumok, műszerek és mérési lehetőségek:
- Labormalom Labor Mim
- Labormalom Fritsch
- Sikérmosó Glutomatic
- Sikércentrifuga
- Esésszám vizsgáló
- Valorigráf Labor MIM
- Farinográf Brabender
- Do-corder Brabender
- Dagasztó
- Kemence
- Tésztaszárító
- Margarinkristályosító ARMFIELD
- Netzsch DSC berendezés
- Átészterező berendezés
- Porlasztvaszárító ARMFIELD
- Fluidágyas szárító
- Spektrofotometer
- IKA Magic Lab kolloidmalom