Online katalógusunk

Az online könyvtári katalógus elérése: http://opac3.gyongyos.uni-mate.hu/

Keresés: Kereséskor a kis- és nagybetű egyenértékű, ugyanúgy, ahogy a hosszú és rövid ékezetek is. A névelőket, kötőszavakat kereséskor a program nem veszi figyelembe. Minimum 3 karaktert kell megadni (a harmadik lehet csonkoló jel is).

Egyszerű keresés: Egy mezőbe írható a keresendő szó/kifejezés. A lenyíló panelből lehetőségünk van kiválasztani, hogy melyik keresési érték szerint keressen az adatbázisban a kereső. Amint kiválasztunk egy kategóriát, már csak abban fog keresni találati értékeket.

A találati listánál a keresett dokumentum tételénél a Részletek opciót kell választani.

A megnyíló lapon szerepelnek a dokumentum adatai, illetve, hogy van-e elérhető példány jelenleg a könyvtárban. Az adatok közül az olvasónak a Raktári szakjelet szükséges kiírnia/megjegyeznie, mert az alapján tudja megtalálni a polcokon a keresett dokumentumot.

A járványügyi helyzetre való tekintettel, van lehetőség arra, hogy az olvasó előzetesen megküldje a kért könyveket a könyvtár email címére (konyvtar.gyongyos(kukac)uni-mate.hu), amelyeket összekészítünk és személyesen átveheti a kölcsönzőpultban az általa kért (a könyvtári nyitva tartáshoz igazodó) időpontban.