Miss Supranational Laos 2021

Szépségkirálynő lett a gyöngyösi campus volt hallgatója, Narathip Siripaphanh. A laoszi lány 2020 decemberében szerzett diplomát intézményünkben Turizmus-vendéglátás alapszakon. NaLa a vele készített interjúban többek között elmesélte, hogy mikor állt először szépségversenyen színpadon, azt, hogy milyen hatással volt a Covid-19 a Miss Supranational Laos 2021-re, valamint a céljait is megosztotta velünk.

Mikor indultál először szépségversenyen?
Először idén márciusban vettem részt szépségversenyen, ez volt a Miss World Laos 2021. Érdekesség, hogy sok lányhoz hasonlóan nekem ez egyáltalán nem szerepelt a terveim között, amíg vissza nem jöttem Laoszba az államvizsgát követően.

Ezek szerint ez nálad nem egy gyerekkori álom megvalósulása volt.
Nem igazán ez volt a gyerekkori álmom. Bevallom, a múltban azt gondoltam, hogy akik szépségversenyen indulnak, csak az arcuk és a testük szép, a többi nem számít. Aztán ahogy egyre jobban beleláttam ebbe a világba, rájöttem, hogy ez sokkal több annál, mint amit korábban tudni véltem és képzeltem róla. Amikor leállamvizsgáztam a Károly Róbert Campuson és hazajöttem, megláttam a Miss World Laos szépségverseny felhívását a Facebookon. Mivel szerettem volna új tapasztalatokat szerezni, jelentkeztem. Aztán felgyorsultak az események. Először bekerültem a legjobb 20, majd a 10 döntős közé. Nem sokkal később, áprilisban jelentkeztem a Miss Supranational Laos 2021-re, amit végül sikerült megnyerni.

Mesélj egy kicsit a Miss Supernational Laos 2021-ről.
Először hezitáltam, hogy jelentkezzek-e vagy sem. Aztán jött egy érzés, ami azt súgta, meg kell adnom magamnak a lehetőéget arra, hogy ismét próbára tegyem magam. Veszítenivalóm ugyanis nem volt. Két nappal azt követően, hogy értesültem róla, bekerültem a 9 döntős közé, a kormány korlátozásokat vezetett be a koronavírus miatt, kérték, aki csak teheti, maradjon otthon. Emiatt nem tudtunk utazni és a versenyfelkészítő tréning is elmaradt. Csak 3 alkalommal találkoztam a bírákkal. Első alkalommal egy interjún vettem részt, ami alapján bekerültem a legjobb 5 közé. Második alkalommal volt a fotózás, a harmadik alkalom pedig már a döntő napja volt. Sajnos a Covid-helyzet miatt nem volt show, a döntő is csak egy szűk körű esemény volt, melyen a résztvevők és a bírák vettek részt.

Érezted, hogy nyerhetsz vagy téged is meglepett, amikor a végén kimondták a nevedet?
Álmomban sem gondoltam, hogy nyerhetek, mert a többi lány nagyon tehetséges volt. Ettől függetlenül bíztam magamban, abban, amit csinálok, mert tudtam, hogy mindig a maximumot igyekszem kihozni mindenből. És igen, egy nagy meglepetés volt a vége. Fantasztikus érzés volt, amikor kimondták a nevemet, nem is nagyon tudom szavakba önteni, hogy mennyire boldog voltam. A családom pedig nagyon büszke rám.

 

Azt gondolom, hosszú út vezet addig, hogy valaki szépségkirálynővé váljon. Ez egy kemény munka, hiszen az adott pillanatban kell a legtökéletesebb oldaladat megmutatnod.
Jól látod, nem könnyű szépségkirálynőnek lenni. Folyamatosan készülnöd kell, foglalkoznod kell a tested és a megjelenésed mellett azzal is, hogyan tudsz megnyilvánulni a nagyközönség előtt. Megnyerni a koronát nem csupán annyit jelent, hogy birtoklod azt. Kötelességekkel is jár. Elszántság, következetesség, erőfeszítés, kemény munka és bátorság. Ezekre mind szükség van. Tudom, hogy sokat kell még tanulnom és fejlődnöm, de bízom benne, hogy jó példával tudok szolgálni a fiatal generáció számára és inspirálni tudom őket. Szeretnék az a hang lenni, aki felszólal a társadalom pozitív mozgalmai mellett annak érdekében, hogy változást idézhessünk elő a világban, ahol élünk.

Laoszt fogod képviselni a Miss Supernational 2022 versenyen. Milyen érzés ez?
Nagyon izgatott vagyok és természetesen nagyon megtisztelő, hogy képviselhetem az országomat. Ez lesz az első alkalom, hogy nemzetközi porondon versenyezhetek Lengyelországban. Sokan nem tudnak szinte semmit Laoszról, úgyhogy azt gondolom, ez egy lehetőség arra, hogy az emberek kicsit jobban megismerhessék a hazámat.

 

Milyen célokat, terveket fogalmaztál meg magadnak?
Felejthetetlen élményekkel gazdagodtam a Magyarországon töltött éveim alatt - megváltozott az életem, a gondolkodásmódom és új nézőpontokat ismertem meg, a gyöngyösi campuson pedig sok barátot szereztem a világ minden tájáról. Szeretnék majd visszatérni Magyarországra egyrészt azért, hogy újból felkereshessem a már megismert helyeket és új területeket barangolhassak be. Emellett újra megpályáznám a Stipendium Hungaricum ösztöndíjat, hogy mesterszakos diplomát szerezhessek.

Később pedig szeretnék majd az idegenforgalomban elhelyezkedni és azon a területen dolgozni, amit tanultam. Például szívesen lennék recepciós egy szállodában.

 

szöveg: Nagy Réka, Narathip Siripaphanh
fotók: Narathip Siripaphanh (Facebook)