Javában zajlik a MATE hallgatói innovációs ötletverseny döntőseinek mentorálása

Az Egyetem Innovációs Központja októberben hirdette meg az Innovázió 1.0. hallgatói innovációs ötletversenyt, melynek egyik legfőbb célja feltérképezni az Egyetem innovatív szemléletű hallgatóit, tehetségeit és ötleteit. A tavaszra tervezett döntő előtt a hét kiválasztott döntős csapat részt vesz a MATE személyre szabott innovációs mentorprogramjában, ahol szakértők és külső szakmai partnerek segítik a hallgatókat projektjeik továbbfejlesztésében.

Az ötletverseny egyik döntőse Pintér Levente Elemér, aki egy olyan gazdasági számításokra épülő alkalmazást tervezett, amely segíti a megalapozott döntéshozatalt a precíziós gépek és eszközök beszerzése előtt.

A projekt célja egy olyan alkalmazás létrehozása, amely a precíziós növénytermesztésre történő átállás esetében pontosan megmutatná, hogy az újítások milyen ütemű megvalósítása mellett lehetséges a megtérülés. „Az általam megálmodott precíziós kalkulátor működéséhez a gazdálkodónak fel kell vinnie a gazdaságára vonatkozó szükséges adatokat a tervezett rendszerbe. Ezáltal egyértelműen megállapítható lenne, hogy az adott beruházás hány év alatt térülne meg az adott gazdaság esetében. Az alapmodell már rendelkezésre áll, ám a projekt megvalósításának további fázisaihoz külső vállalati partnerek bevonására van szükség.”

Részletek a döntős projektekről

Hallgatói innovációs katalógus